Zonnepanelen reinigen

Meer rendement met gereinigde zonnepanelen

Het is van belang dat zonnepanelen worden gecontroleerd op (atmosferische) vervuiling en dat de zonnepanelen met regelmaat gereinigd worden. Zonnepanelen kunnen gemakkelijk vies worden door:

 

  • luchtverontreiniging
  • fijnstof
  • stuifmeel
  • zand
  • vogeluitwerpselen
  • bladeren

 

Door de atmosferische vervuiling van zonnepanelen zal er minder licht de zonnecellen van de zonnepanelen bereiken. Hierdoor zal de energieopbrengst afnemen. Wanneer u frequent uw zonnepanelen laat reinigen met daarvoor geschikte reinigingsmiddelen, blijft de energieproductie gedurende het jaar optimaal, zeker in het voorjaar en in de zonnige zomermaanden. Bij het reinigen van uw zonnepanelen maken wij altijd gebruik van de juiste producten om te zorgen dat we geen schade aanbrengen aan de zonnepanelen en de natuur.

De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaalt de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en het is dus van belang de panelen frequent door een specialist als Cabooter Facility te laten reinigen.

Het reinigen van zonnepanelen is zeer technisch doordat de zonnepanelen niet beschadigd mogen worden en er geen sporen van aanslag of kalk achtergelaten mag worden. Cabooter Facility maakt gebruik van speciale reinigingsmiddelen en gereedschap zodat u weer het maximale uit uw zonnepanelen kunt halen. Door uw zonnepanelen te laten reinigen door Cabooter Facility hoeft u zelf niet het risico te nemen het dak op te gaan.

Zonnepanelen reinigen

Het is van belang dat zonnepanelen worden gecontroleerd op en worden schoongemaakt. Hierdoor krijg je meer rendement met gereinigde zonnepanelen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen? Bekijk dan onze contactpagina.

Cabooter Facility

Professioneel, gemotiveerd, betrouwbaar en van alle markten thuis. Dat is Cabooter Facility Venlo in een notendop.

Snelle eerlijke uitbesteding van facilitaire en ondersteunende diensten waarbij u zich enkel en alleen nog maar hoeft te richten op uw core business.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen? Bekijk dan onze contactpagina.